II Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Kuchnie Regionalne”
16-17 marzec 2001 r.

 W II edycji konkursu brało udział 15 szkół gastronomicznych:

Lp. Nazwa szkoły Miejscowść
1 Zespół Szkół Zawodowych Bochnia
2 Zespół Szkół Ekonomicznych Brzesko
3 Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich Wisła
4 Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych Zakopane
5 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków
6 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
7 Zespół Szkół Zawodowych Bukowno
8 Zespół Szkół Zawodowych Dobczyce
9 Zespół Szkół Zawodowych Gorlice
10 Zespół Szkół Zawodowych Krościenko
11 Zespół Szkół Zawodowych Krynica
12 Zespół Szkół Zawodowych Sucha Beskidzka
13 Zespół Szkół Zawodowych Wadowice
14 Zespół Szkół Zawodowych Żabno
15 Zespół Szkół Zawodowych Tarnobrzeg

 

Równocześnie z II Małopolskim Konkursem Szkół Gastronomicznych odbył się Wewnątrzszkolny Konkurs Kucharza i Kelnera dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.

Konkurs zorganizowany był przy współudziale Stowarzyszenia Polskich Kucharzy i Cukierników Region Małopolska oraz pod patronatem medialnym "Food-service".

II edycja konkursu była objęta patronatem honorowym przez Wiceprezydenta Miasta Krakowa Panią Teresę Starmach.

 

√ Laureatami Małopolskiego Konkursu Gastronomicznego zostali:

I miejsce - Paweł Czeluśniak - ZSG Kraków
II miejsce - Monika Rozwadowska - ZSZ Dobczyce
III miejsce - Beata Staśkiewicz - ZSGH Wisła


Laureaci Wewnątrzszkolnego Konkursu Kucharza:

I miejsce Małgorzata Kocioł i Sebastian Nowak
II miejsce Kacper Gałązkiewicz i Maciej Ciepiela
III miejsce Katarzyna Borowiec i Magdalena Szczygieł


Laureaci Wewnątrzszkolnego Konkursu Kelnera:

I miejsce Renata Szczupak i Albin Twardowski
II miejsce Krzysztof Bajda i Anna Kucharczyk
III miejsce Ewa Magoska, Agnieszka Blecharczyk, Zbigniew Maciejowski i Michał Włosak