III Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
	„Przeboje Kulinarne Europy”
	8-10 marzec 2002 r. 
	 
	 W III edycji konkursu brało udział 16 szkół gastronomicznych:
	 
	
		
			
				| Lp. | Nazwa szkoły | Miejscowść | 
			
				| 1 | Zespół Szkół | Bukowno | 
			
				| 2 | Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych | Cieszyn | 
			
				| 3 | Zespół Szkół Zawodowych | Dobczyce | 
			
				| 4 | Zespół Szkół Zawodowych | Gorlice | 
			
				| 5 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 | Kraków | 
			
				| 6 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 | Kraków | 
			
				| 7 | Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego | Kielce | 
			
				| 8 | Zespół Szkół Zawodowych | Krosno | 
			
				| 9 | Zespół Szkół Zawodowych | Krościenko | 
			
				| 10 | Zespół Szkół | Nowy Sącz | 
			
				| 11 | Zespół Szkół Zawodowych | Rzeszów | 
			
				| 12 | Zespół Szkół Zawodowych | Sucha Beskidzka | 
			
				| 13 | Zespół Szkół Zawodowych | Tarnobrzeg | 
			
				| 14 | Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych | Tarnów | 
			
				| 15 | Zespół Szkół Zawodowych | Wadowice | 
			
				| 16 | Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych | Zakopane | 
		
	
 
	   
	 Laureatami konkursu zostali:
	
	I miejsce - Halina Per - ZSHT Zakopane
	II miejsce - Maciej Bujakowski - ZSG nr 1 Kraków
	III miejsce - Małgorzata Kędzior - ZSZ Cieszyn