III Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Przeboje Kulinarne Europy”
8-10 marzec 2002 r. 
 
 W III edycji konkursu brało udział 16 szkół gastronomicznych:
 
Lp.  Nazwa szkoły  Miejscowść
 1 Zespół Szkół Bukowno
 2 Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Cieszyn
 3 Zespół Szkół Zawodowych Dobczyce
 4 Zespół Szkół Zawodowych Gorlice
 5 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków
 6 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
 7 Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
 8 Zespół Szkół Zawodowych Krosno
 9 Zespół Szkół Zawodowych Krościenko
 10  Zespół Szkół Nowy Sącz
 11 Zespół Szkół Zawodowych Rzeszów
 12 Zespół Szkół Zawodowych Sucha Beskidzka
 13 Zespół Szkół Zawodowych Tarnobrzeg
 14 Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Tarnów
 15 Zespół Szkół Zawodowych Wadowice
 16  Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych Zakopane
   
 Laureatami konkursu zostali:

I miejsce - Halina Per - ZSHT Zakopane
II miejsce - Maciej Bujakowski - ZSG nr 1 Kraków
III miejsce - Małgorzata Kędzior - ZSZ Cieszyn