See other templatesSee other templates

Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

Organizatorem Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych jest Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie - os. Złotej Jesieni 16 we współpracy...

Czytaj więcej ...

Historia konkursu

Pomysł Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych narodził się w 1999 r. Głównym celem było podnoszenie kwalifikacji uczniów kształcących się w zawodzie kucharza...
 
III Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Przeboje Kulinarne Europy”
8-10 marzec 2002 r. 
 
 W III edycji konkursu brało udział 16 szkół gastronomicznych:
 
Lp.  Nazwa szkoły  Miejscowść
 1 Zespół Szkół Bukowno
 2 Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Cieszyn
 3 Zespół Szkół Zawodowych Dobczyce
 4 Zespół Szkół Zawodowych Gorlice
 5 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 Kraków
 6 Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 Kraków
 7 Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego Kielce
 8 Zespół Szkół Zawodowych Krosno
 9 Zespół Szkół Zawodowych Krościenko
 10  Zespół Szkół Nowy Sącz
 11 Zespół Szkół Zawodowych Rzeszów
 12 Zespół Szkół Zawodowych Sucha Beskidzka
 13 Zespół Szkół Zawodowych Tarnobrzeg
 14 Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych Tarnów
 15 Zespół Szkół Zawodowych Wadowice
 16  Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych Zakopane
   
 Laureatami konkursu zostali:

I miejsce - Halina Per - ZSHT Zakopane
II miejsce - Maciej Bujakowski - ZSG nr 1 Kraków
III miejsce - Małgorzata Kędzior - ZSZ Cieszyn

 

Konkurs Barmana 2014

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Konkurs Kelnera 2014

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

Konkurs Kucharza 2014

You must have the Adobe Flash Player installed to view this player.

PolGastro - Profesjonalne Wyposażenie Gastronomii

Polgastro

Patronat medialny

Patronat honorowy

Sponsorzy

Konkurs Barmana

               

Konkurs Kucharza

               

Konkurs Kelnera

Celem Konkursu Barmana jest promocja profesjonalnego barmaństwa, zdobycie nowych umiejętności przez uczniów. Czytaj więcej ...

Celem Konkursu Kucharza jest aktywizowanie młodzieży do doskonalenia zawodowego, a także promowanie młodych adeptów sztuki kulinarnej, którzy mogą pochwalić się swoimi umiejętnościami. Czytaj więcej ...

Celem Konkursu Kelnera jest kultywowanie, propagowanie i pogłębianie wiedzy o polskiej tradycji usługiwania. Czytaj więcej ...