I Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
I Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Potrawy galicyjskie”
17-19 marzec 2000 r.
W I edycji konkursu brało udział 9 szkół gastronomicznych:
| Lp. | Nazwa szkoły | Miejscowść |
| 1 | Zespół Szkół Zawodowych | Bukowno |
| 2 | Zespół Szkół Zawodowych | Dobczyce |
| 3 | Zespół Szkół Zawodowych | Gorlice |
| 4 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 | Kraków |
| 5 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 | Kraków |
| 6 | Zespół Szkół Zawodowych | Krościenko |
| 7 | Zespół Szkół Zawodowych | Sucha Beskidzka |
| 8 | Zespół Szkół Zawodowych | Wadowice |
| 9 | Zespół Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich | Wisła |
Równocześnie z I Małopolskim Konkursem Szkół Gastronomicznych odbył się Wewnątrzszkolny Konkurs Młodego Kucharza i Młodego Kelnera dla uczniów Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie.
√ Laureatami Małopolskiego Konkursu Gastronomicznego zostali:
I miejsce - Michał Batko - ZSG nr 2 Kraków
II miejsce - Katarzyna Matyja - ZSZ Sucha Beskidzka
III miejsce - Małgorzata Wiercioch - ZSZ Krościenko
√ Laureaci Wewnątrzszkolnego Konkursu Młodego Kucharza:
I miejsce Monika Parszywka
II miejsce Dorota Stępak
III miejsce Jarosław Marczyński
√ Laureaci Wewnątrzszkolnego Konkursu Młodego Kelnera:
I miejsce Łukasz Sadek
II miejsce Beata Gotfried i Marcin Tybon
III miejsce Iwona Kasprzak i Urszula Raźny











































