III Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
„Przeboje Kulinarne Europy”
8-10 marzec 2002 r.
| Lp. | Nazwa szkoły | Miejscowść |
| 1 | Zespół Szkół | Bukowno |
| 2 | Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych | Cieszyn |
| 3 | Zespół Szkół Zawodowych | Dobczyce |
| 4 | Zespół Szkół Zawodowych | Gorlice |
| 5 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 | Kraków |
| 6 | Zespół Szkół Gastronomicznych nr 2 | Kraków |
| 7 | Zespół Szkół Przemysłu Spożywczego | Kielce |
| 8 | Zespół Szkół Zawodowych | Krosno |
| 9 | Zespół Szkół Zawodowych | Krościenko |
| 10 | Zespół Szkół | Nowy Sącz |
| 11 | Zespół Szkół Zawodowych | Rzeszów |
| 12 | Zespół Szkół Zawodowych | Sucha Beskidzka |
| 13 | Zespół Szkół Zawodowych | Tarnobrzeg |
| 14 | Zespół Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych | Tarnów |
| 15 | Zespół Szkół Zawodowych | Wadowice |
| 16 | Zespół Szkół Hotelarsko-Turystycznych | Zakopane |
Laureatami konkursu zostali:
I miejsce - Halina Per - ZSHT Zakopane
II miejsce - Maciej Bujakowski - ZSG nr 1 Kraków
III miejsce - Małgorzata Kędzior - ZSZ Cieszyn











































